31 maj

Klockan är 7, jag ska snart iväg och skriva terminens sista tenta, och jag är trött. Trött och fantastiskt lycklig! Tentan kan ta sig i r*ven, för idag kan inget ta ner mig på jorden! Igår kväll var en så magisk kväll att jag kommer sväva på små moln väldigt, väldigt länge. Oskar Linnros hade en liten, mysig, intim och helt perfekt spelning på Nefertiti i samband med att han var här i Götet och signerade sin nya platta. Och när jag och Julia gick därifrån var vi typ lyriska och något chockade på samma gång, över hur fantastiskt bra han var! Han är ALLTID bäst visserligen, men den här korta lilla releasespelningen kan ha varit det absolut bästa av det bästa. Och ännu bättre än bättre än bäst? Han gick på scen genom publiken, och trängde sig förbi mig och Julia som fick ta på honom =). Sveriges, nej världens, snyggaste man. Världen är en bättre plats med honom !
 
 
 

...

Invigde mina nya löparskor idag! Jättebekväma och studsiga, men tyvärr hade jag alldeles för lite mat i kroppen för att orka hela passet =/. Sämst planering av mig! Alla vet att om man tränar utan energi så bryter man ner kroppen och blir sämre... Musklerna kan inte växa för de har inget att ta av, och kroppen mår rent ut sagt skit...
 
 
 

30 maj

The Perfect Necklace! Tack Julia och Philip !!
 
 

29 maj

Åh herregud vad jag älskar min nya mobil! Den FUNGERAR! #lyckligtjej.
 
Nåt jag hatar är familjerätt. Denna tentan kan nån av föreläsarna ta och köra upp i *****.
 
Bjuder på en fantastiskt fin bild på min lilla älskling också, bara för att han är bäst =). Enda mannen i mitt liv <3!
 
 
 

27 maj

Tentaplugg, tentaplugg, tentaplugg... Jag hatar tentaplugg.
 
Tänkte kört mitt andra runkeeperpass idag men när jag vaknade med halsont var det lika bra att inse att min enda aktivitet idag fick bli en powerwalk... Men jag invigde min nya löparjacka i alla fall! Hur skön som helst!
 
 
 

...

MP röstade igenom ett program som ska ge alla ungdomar sommajobb / praktik efter gymnasiet "för att få ut fler unga på arbetsmarknaden". I samma kongress röstar samma parti igenom höjda arbetsgivaravgifter för just dessa unga (vilket tveklöst inte kommer få ut ungdomar i arbetslivet utan leda till ökad ungdomsarbetslöshet). Bra jobbat. Logiskt tänkt. Typ inte tänkt alls ? Skäms på er att försöka lura folk sådär. Det kommer låta så bra att gå till val på att alla ska få praktik,  men att nämna att ni motverkar att vi ska få anställning samtidigt-det tänkte ni inte prata högt om va  ? Aja baja. 

26 maj

Mors dag, dop och födelsedagskalas... En fullspäckad dag med andra ord! Började med ett bra dop för världens finaste bebis! Men en sak bara; jag fattar att folk vill fota i kyrkan.. Men måste de stå längst fram och täcka alla andras sikt?? Hon var SJUKT irriterande !
 
Asså det galnaste hände just! Jag fick en förtidig födelsedagspresent för Pappsen är borta hela veckan och ville vara med och lämna den... En ny mobil! En samsung Galaxy S3! Herreminvärld, vilken lättnad! Min S2:a sjunger verkligen på sista versen och vägrar ladda mer nu... Och om man stänger av den kan den vägra starta på någon dag... Och den lägger på mitt i samtalen. Så STORT TACK Mammsen och Pappsen!!
 
Mammi ordnade också ett lika fantastiskt släktkalas som alltid, med kakbuffé större än urvalet hos de flesta caféer (och betydligt godare också)!. Jag har hört många säga det idag, men jag har faktiskt världens bästa Mamma och Pappa !
 
 

25 maj

Ni vet de där festerna som är perfekta ändå in i det sista, och som sedan avslutas som om någon ger dig ett jävla knytnävsslag i magen? En sån fest var det igår. Du har gjort mig så mycket ont, men det där var droppen. Att veta hur mycket jag tycker om dig, hur mycket jag saknar dig, och ändå göra så som du gjorde. Det är fan inte acceptabelt. Inte någonstans. Du totalt krossar mig, gång på gång på gång. Och om du inte slutar kommer jag inte att komma upp igen...

...

Körde mitt första Runkeeperpass idag, och det var riktigt motiverande! När man har ett bestämt upplägg, ett visst mål, då känns det lättare att tvinga sig runt det. Just nu kör jag ett 62-pass-program som heter sub 60-1 mil eller nåt sånt, och det är exakt vad det låter som. 62 pass, väldigt varierande, som ska få mig att klara milen på under en timme. Första passet skulle varit 3,2 kilometer, men då var jag nästan hemma så kunde lika gärna springa hela vägen hem. 4,2 slutade det på =). Sjukt bra inspo, och man kan följa sina pass på internet också! Rekommenderas varmt !

...


23 maj!

Igår spenderade jag 4 timmar (!!) hos frisören... Så länge har jag aldrig suttit förut, men oj vad det var värt det! Dt blev en klippning och 4 nyanser av slingor. Röda, varmt blonda och kallt blonda, och det blev så bra tillsammans med min vanliga hårfärg =)!
 
Idag är en riktigt fullspäckad dag. Åkte från Uddevalla vid 7 imorse, ska snart iväg till skolan, hem, stryka 2 maskiner tvätt, städa, och göra grunden till en tårta. Och just ja, träna med ;)
 
 
 

19 maj

Hello, this is London calling!
 
Eller ah, nästan i alla fall. Jag kom ganska nyss hem från en helt underbar resa ! I korta drag; Vi kom fram sent på natten mellan onsdag och torsdag, och efter en del om och men hittade vi vårt hotell. Ett helt okej hotell med tanke på priset, men att sova på en soffa med Natalie var inte det allra bekvämaste trots att hon var ett riktigt bra sovsällskap.
 
Tidig start i torsdags eftersom vi då skulle avverka Englands version av Ullared - Primark. Vi var där så tidigt att vi klarade ruschen fint, det var faktiskt inte alls farligt ! Men däremot var vi där på eftermiddagen dagen därpå, och det var en total katastrof... Dagen bjöd på alltför mkt shopping, och kvällen bjöd på musikal i form av The Phantom of the Opera. Trots att jag sett den förut, och trots att platserna inte var de allra bästa, var den så fantastisk och gripande att både jag och Anna satt och grät ikapp!
 
 
Fredagen bjöd på fortsatt bra shopping i form av Victoria's Secret och Forever21. Hittade jobbskor inför sommaren på Lillywhites också =)! Helt svarta med liiiite rosa på ! Efter en pubmiddag med öl bar det av mot Soho, festande och drinkar. Minns tyvärr inte vad klubben hette men den var bra! Den första vi gick till, Club 49, är däremot inte alls så bra som den låter på nätet... Bara så ni vet ifall ni tänkte gå dit =P.
 
 
Lördagen var min favoritdag för då strosade vi omkring i Camden nästan hela dagen! Bland alla stalls och tält, hemmagjorda smycken och mat från världens alla hörn. Framåt eftermiddagen bjöd London på rätt fint väder också!
 
 
Som sagt - riktigt mkt shopping också! Bjuder på lite godbitar från det med =)! Body Shop är så mycket billigare än hemma så det rekommenderas varmt! Primark och Forever21 är bra budgetshopping. Victoria's Secret får man räkna med tar mycket längre tid än man tror, för det är enormt! Och be om hjälp med storleken! Jag tog glatt min 75B och gick till provrummet.... De skakade bara på huvudet - mer än så tänker jag inte säga... Om ni åker dit, passa också på att gå till kedjan Boots, som är typ skönhetsbutik/apotek. Mycket samma som hemma till halva priset och mycket spännande nya märken till riktigt låga priset. Köpte till exempel min parfym från Diesel för 29 pund och den kostar ca 600 här hemma... Hittade också ett rött läppstift som satt så bra att det överlevde både ansiktstvätt, sömn och morgondusch innan det gick bort från ett helt okänt märke som heter 17.
 
 
 
 
 

15 maj

Nu bär det snart, snart, snart iväg till London! Och vad gör jag såhär timmarna innan? Packar? Duschar? Sminkar mig? Nope. Nope. Och nope. Jag håller på att gråta sönder mitt lilla hjärta över nåt så patetiskt som en man. Dessa slajmiga, äckliga små kryp. Fy faan.
 
Om en man inte vill ses in public med dig för att inte folk ska tro att ni är ihop, och sen ses ute fullt in public med nån annan, vad blir då e contrarioslutet på det? Just det, att han inte bryr sig om ifall världen tror att de är ihop. Att det är mig han inte vill synas med.

14 maj

Borde packa eftersom jag och vännerna åker till London imorgon, men istället sitter jag här och ser på hockey... Det är ju så JOBBIGT att packa! Haha, minns när jag skulle åka upp till Sälen förra säsongen. Jag skulle packa för 6 månader, och sätter igång vid 10-tiden på kvällen dagen innan jag ska åka. Bra jobbat ;) !
 
Jaja, i brist på annat visar jag en outfit från tidigare i veckan, en supergullig Höganäskanna jag fick av farmor och en bild innan dagens löptur. Och på tal om löptur, idag var jag awesome! De håller på för fullt och förbereder för Göteborgsvarvet, så i min fantasi var det exakt det jag gjorde idag. Sprang Varvet med stort V. Inte för att jag har en inneboende dröm att göra det, utan bara för att det är roligare att springa om man dagdrömmer någon form av tävlingsdröm samtidigt =P.
 
 

13 maj

Haha, whaat...? Övertydlig kurslitteratur....
 
 
 

13 maj

Igår hade fina Julia och Philip lagat något så fantastiskt gott som musslor! Jag Har ju ätit musslor förr, och tycker det är lite läskigt, men i mat har jag alltid gillat smaken. Och i denna kombinationen, med grädde, vitt vin, färska kryddor, vitlök och vanlig lök var det så gott att jag blev helt kär ! Vilken tur jag har som hittat vänner som gillar det där med matlagning ! Riktig lyx en söndagskväll! Jag hade bakat en äpplepaj som vi på nåt vänster lyckades trycka i oss också =).
 
 
 

12 maj

Vi var ute en sväng på Smögen i helgen; jag, Mammi och Pappi! Vi passade på att ta en liten trip till en handelsträdgård utanför Hunnebostrand där vi investerade i blommor, kryddor och ett olivträd. Ska bli spännande att se om det blir några oliver =)!
 
 

11 maj

Det finns tankar som går och aldrig kommer tillbaks
Det finns tankar som ställer mina känslor till svars
Vill va precis som du tror, som du tror att jag är
Men jag tror som jag vill och om du tror på det här
Vi ville båda dra men åt olika håll
Vi ville båda gå men ej på samma gång
Och skulden är vår med betoning på min
Borde fattat mig kort, men fattade tycker för dig
 
 

10 maj

Jag är så fruktansvärt uttråkad att jag inte vet vart jag ska ta vägen.  Jag hatar att åka tåg Gbg-Uddevalla. 10 000 år typ.  Blä. 
Bjuder på en bild från min lyxiga lunch idag;  sallad, lufttorkad skinka och jordgubbsjuice !

9 maj

Ett fel närmare rätt
Ett sätt att se på sorgen
 
 

8 maj

Sjukt bra gympass idag! 20 minuter cardio, bänkpress, sidostyrka, mage, squats, och rygg! Jag har tappat lite magrutor från min senaste bild, men jag har å andra sidan blivit smalare så det gör inte alltför mkt. Jag har ju nästan bara kört förbrännande på sistone och lagt på tok för lite fokus på bålen så de kommer nog tillbaka !
 
Börjar bli redo för beach 2013 på Gotland ;)
 
 
 

7 maj

Långklänningspremiär idag!! Och snälla Pappsen satte upp min fina klocka =)!
 
 
 

6 maj

Jag ska vara ärlig; jag har inte gillat Sthlm när jag varit där tidigare. Men jag måste säga att efter denna gången har jag DELVIS ändrat mig. Inte helt. Men så är jag ju väldigt Göteborgskär också...
 
Estetiskt sett är staden faktiskt finare än Götet. Göteborg har många fina hus också, men det är på tok för många insprängda betongblock från 70-talet. Det är riktigt, riktigt fult och det stör mig. Stockholm var faktiskt en otroligt vacker stad! Thumbs up!
 
Däremot var det ju en halv omöjlighet att hitta mysiga fikaställen?! I Götet kryllar det av caféer, både kedjor och mindre ställen, med underbara, stora uteserveringar. Mitt i smeten eller på en bakgård kan man alltid välja själv! Men herreminvärld vad vi jagade caféer i Stockholm! Det finns snordyra serveringar där man inte en förstår om det är okej att bara ta en kaffe, några Waynes och ett fåtal Espresso House med tre metallbord utanför på trottoaren... Det FINNS säkert, det förstår jag med, men inte så lätt att hitta som hemma!
 
Göteborgs närhet till vattnet utnyttjas dåligt =/. Det är så synd att det rinner på utsidan längs staden. I Stockholm är det vatten överallt! Väldigt trevligt.
 
Och jag blev riktigt jävla förbannad på all shopping i Sthlm! Inte för att den var dålig utan precis tvärtom! Det kändes som ett hån mot mitt fina Göteborg att inga flagshipstores vänt sig till oss! Varför har de ett fantastiskt NK med champagnebar och inte vi? Varför finns det fucking champagnebarer överallt, i alla butiker, men inte hemma? Jag förstår att det har att göra med att mentaliteten och efterfrågan är annorlunda, men jag är förbannad över att det trycks upp in my face sådär. Jag är skitsur över att det får oss att framstå som en töntiga lillasystern, som ingen ens tänkt tanken på kanske faktiskt också vill ha vackra butiker att fönstershoppa i ?!?! Jag hatar er. Vi förtjänar vackra flagshipstores, fantastiskt inredda gallerior istället för NORDSTAN. Jag vill också få kaffe medan jag går runt och kollar i butiker! Jag känner mig förbisedd. Och det är viktigt för mig att förstå att jag egentligen inte alls har ett intresse för, eller ekonomin till, att dricka champagne när jag handlar. Men det är en principsak. Mitt vackra Göteborg förtjänar det.
 
Men vad är folks problem egentligen? Däri mina vänner, däri ligger den verkliga skillnaden. Självklart finna det finns killar i vår huvudstad med, men jag har aldrig sett så mycket läskiga, flottiga, pappa-betalar-brats på en helg som denna helgen. Tacka veta jag våra vackra Göteborgskillar, med sin helt fantastiska modemedvetenhet! Med sina lite för uppvikta chinos, farfarströjor och converse. Släng på en trasig jeansjacka på det så är bilden komplett. Och vad är det med att folk inte flyttar sig på trottoaren? Eller i affärer? Om man möts på trottoarer viker väl båda parter en liten bit mot sin kant? Nepp, inte i sthlm! Där hamnade jag gång på gång ute i vägen! Jag undrar hur de gör när de möter varandra? Är det konstanta krockar där den svagaste får bli knuffad? Inte speciellt trevligt... Och jag är ledsen, men en sista sak: dialekten? Måste ni ta i så ni spricker med gnälligheten? Det låter som något taget ur en parodi...
 
Men vad tjejerna var vackra.... Hemma är det nästan inte okej att klå upp sig. Det är väldigt tråkigt. Jag som har så mycket fina kläder, som inte kommer till användning. Det hade jag velat att Götet tog över lite. Inga mer mjukisbyxor, snälla Göteborg?
 
 

5 maj

Vi startade från Stockholm klockan 8 imorse. Vi kom nyss hem. 4 timmars resa lyckades bli 9. Oh SJ, how I love you. Varför har vi inte KONKURRENS om infrastrukturen?? Då hade företag kunnat konkurrera med punktlighet, priser och service. Låter rätt fine i min värld. Säkerligen finns det argument emot, men frankly är jag inte intresserad av att höra dem.
 
Började med 20 minuters försening i Södertälje för att ett tjuvåkande MONGO vägrade gå av och vi fick vänta på polis... Sjukt sämst av honom, MEN hade det inte varit bättre att tillkalla polisen till nästa station så vi inte missat all denna tid? Sen brann det i en transformator i Hallsberg, så först blev vi stående i Vingåker en halvtimme i väntan på att få åka till Hallsberg. Väl i Hallsberg fick vi vänta en halvtimme innan vi fick veta att buss skulle ta oss till Laxå där ett tåg skulle vänta. I Laxå stod inget tåg och ingen SJ-personal hade en susning om vad som skulle hända. En timme senare på en perrong där blåsten var iskall rullar samma tåg som vi åkt till Hallsberg med in. När vi åkt iväg med bussarna fick de klartecken att köra vidare. Så på samma tåg igen och iväg. Dessvärre hade det då blivit tågkö in till Herrljunga så det tog evigheter. Sen hade vi för länge sen missat anslutande tåg så buss tog oss till Trollhättan, Vargön, Vänersborg och slutligen Uddevalla. Det är en evighetssträcka på slingriga tågvägar. 9 timmar senare kom vi hem, trötta och görhungriga då frukosten intogs vid 7 imorse...
Jag försöker tänka på miljön, men honestly gör staten allt i sin makt för att det ska vara både dyrt och omöjligt.
Tack SJ - nästa gång tar jag flyget.

4 maj

Hipp hurra för mig och mamma på vår namnsdag! Sthlm visar sig från sin bästa sida med sol och värme, Bruce var magisk igår och det var fantastiskt att få träffa Fia igen <3
 
 
 
 

2 maj

När jag var liten hade mina föräldrar en regel de flesta föräldrar inte har; jag och min bror fick inte äta glass i bilen. Never. Inte ens de varmaste av sommardagar. Glassen åts innan man satte sig i bilen, eller när man kom fram. Ibland både och =) ! Jag  håller med om att det är en bra regel, jag menar, när (om) jag får ungar kommer jag inte vilja att de sölar ner i min bil! No way. Den kommer att få leva vidare när (om) jag blir mamma.
 
MEN, när katten är borta dansar råttorna på bordet. Jag är väl ändå tillräckligt vuxen för att få äta glass i bilen nu? Men just in case, säg inget till min mor ;)!
 

...

Tiden går aldrig så långsamt som när man är extremt kissnödig på ett tåg. Jag kan inte gå på tågtoaletter. Men jag är så nödig att det gör ont. Jag kommer gråta snart.  Om inte mamma står startklar med bilen på stationen kommer jag aldrig överleva.  #onödiginfo

1 maj

Herreminvärld vilken kväll det var igår ! Jag, Joanna och Julia lagade vår paradrätt (kyckling, chillibea och klyftpotatis), såg på cortegen och festade loss på Yaki-Da! Och när vi stod där i baren, medan var sin pudding försökte ragga på Julia och Joanna, insåg jag hur stolt jag är över mina vänner! Snyggaste tjejerna på hela stället, och såååå classy att de lyckas med konsten att vara trevliga men ändå visa att det inte är någon idé att försöka sig på nåt mer än att prata med dem... De är bäst i världen !
 
 

RSS 2.0