<3

Äntligen tillsammans igen!


Skidor!

Idag har jag tagit mina första, stapplande åk för säsongen med finaste Becca, innan vi gick och gymmade. Hurtbullar är vad vi är! Åh det var så roligt att stå på skidorna igen! Sen började det regna och då gav vi upp =P. Lite instabilt väder såhär på försäsongen=P.

Nu blir det Harrys ikväll!

Lindvallen!

Framme!





Olja =)

God kväll sötnosar!

Kom på att jag bara måste berätta nåt som många verkar ha felaktiga tankar om. Olja är superbra! För håret, kroppen och i maten! Folk verkar tro att olja i alla dess former är ett helvete som gör en tjock och finnig, men jag är ett levande exempel på att det inte är det. Jag har i perioder smådålig hy och det kommer alltid lagom till vintern. Varför? För att jag blir torr! Tro det eller ej. Men när huden blir torr svarar kroppen med att producera mer eget fett (talg) som lätt ger finnar. Och man använder starka, uttorkande produkter mot fet hy och kroppen producerar ännu mer fett och sen är den onda cirkeln igång. Så när jag märker att min hy är på väg in i en dålig period ser jag till att smörja in kroppen och ansiktet med babyolja varje kväll, och det gör UNDERVERK! Hyn blir betydligt jämnare, porerna minskar och rodnader lägger sig. Om man dessutom hjälper kroppen med fleromättat fett och mycket omega 3 inifrån är man i hamn sen =).

Bara ett tips sådär.

Grymt effektiv jag har varit idag! Varit på Tele2 och fixat mobilen (där jag fick hjälp av en kille lika gammal som mig, från samma stad som mig, som åker till Lindvallen för att säsonga samma dag som jag. Vad är oddsen?!), fikat med Malin, kört tre tvättmaskiner, städat badrummet, torkat ur kylskåpet och börjat packa. Det ni!


Vovvar ger bannemig motion!

Godmorgon!

Hurtig tjej gick upp redan vid 8 för att ta ut mina små änglar på en långpromenad =). Fatta hur bra motion det är med vovvar? 4 promenader om dagen, och i alla fall en av mina har rätt bra fart på sig! Tänkte jag skulle städa lite idag men så fort jag gick upp ur sängen försvann den lusten. Funderar på att göra det bara för att jag borde. Decisions, decisions...

Kolla in det här köket förresten! Så ska mitt framtida kök se ut! Dock är det inte sådär gör mycket annat som passar i just denna lägenheten, den är på tok för dyr plus en enorm månadsavgift. Men just köket... Ge mig...

http://www.bjurfors.se/Bostad/Vastra-Gotaland/Goteborg/Norra-Guldheden---Raketgatan-9/

Om en vecka.

Om en vecka är jag uppe i Vallen igen, hemma på mitt älskade Fäbo!

Vill tacka mina fina för en rolig sista utekväll i Gbg igår!

Random pic för att göra inlägget lite roligare =P


fest!


Min i princip aldrig använda klänning från Filippa K.


Sleepy!

Ligger i soffan och håller på att äta upp godiset som jag köpt till mig och tjejerna ikväll. Bäst jag ställer bort det. Ska försöka sova en timme eller två så jag orkar med hela kvällen. Fattar inte, för ett par år en kunde jag lätt festa till 5 på morgonen för att sedan vara sugen på efterfest =P. Men nu är jag så trött vid två att jag bara vill krypa i säng! Och eftersom jag är anti-killar, kan vi inte förbjuda dem på krogen fter halv tre? De blir så patetiska och äckliga då...

Snart iväg till Smögen!

Tjoho!

Väntar på att Mammi ska komma hem från jobbet så att vi kan bege oss ut till Smögen för att lyxa oss med spa på Smögens Havsbad. Så himla efterlängtat! Btw, Smögen är nog bästaste stället på jorden. Tillsammans med Lindvallen. Och Göteborg. Så det så.

Fun.

Tonight we are young
So let's set the world on fire!



Julklappar!

Tja, jordens mest effektiva tjej här!

Har idag inhandlat alla julklappar, nästan i alla fall. Har inte hittat något till Pappi än, hur kommer det sig att det alltid är svårast att handla till pappor? De önskar sig aldrig något speciellt och de har redan allt. Och det de behöver, som typ kallingar och strumpor och mössor och vantar, köper man ju varje år! Får allt klura lite till på den julklappen... Nu tycker ni kanske jag är tidigt ute men jag åker till Sälen och bara en och en halv vecka och sen träffar inte jag min familj förrän efter nyår så jag lämnar alla deras julklappar hemma när jag åker. Tror de postar upp mina men jag är på tok för lat för det =P!

Så, mellan elva och tre gick jag omkring på stan, började vid avenyn, bort igenom haga, runt järntorget och esperantoplatsen via domkyrkan till arkaden och nordstan... Strax efter tre bar det av mot gymmet och halv fem var det en myckt trött tjej som ställde sig och lagade pannbiff med rotfrukter och spenat! För att därefter städa hela köket! Resten av lägenheten orkar jag nog inte ta idag, det får vänta till imorgon...

När allt det var gjort gjorde jag iordning en kopp riktigt kryddigt te och satte mig och slog in mina paket med julmusik i bakgrunden. Om jag får säga det själv blev jag riktigt nöjd med resultatet! Hittade riktigt fina metallicpapper i lila och guld och söta snören i silver och blått med texten "Till Dig" på! Tycker det är roligt att slå in klapparna fint och brukar alltid tacka nej när de frågar om de ska slå in dem i affären. Jag har allt en lite kreativ sida längst in ändå!

Här har ni resultatet i alla fall =).



Men vad ***?

Kul att börja dagen med ögon som knappt går att öppna efter att jag färgade ögonbrynen och fransarna igår. Jättekul. 8 var jag på vårdcentralen hos akutläkarna, bra start på dagen typ. MEN, en liten ljusglimt  i det hela är deras underbara bemötande!

Jag hatar vårdcentraler, det är alltid lång kö, otrevlig personal och oftast gör de inget åt problemet ändå. Men Jag gick först till deras vårdcentral närmast mig, på engelbrektsgatan, och möttes av jordens sötaste tjej i receptionen! Deras läkare var på operation men jag kunde få en tid vid 11 vilket jag sa gick bra. Men hon tyckte inte jag skulle vänta med min allergiska chock så hon ringde deras andra vårdcentral och gav mig en tid där omgående, sen fick jag en riktigt bra och noggrann vägbeskrivning till vårdcentralen på Stampen. Och när jag kom till Stampen möttes jag av lika trevliga receptionister, fick komma in på en gång till en ascool läkare som skrev ut kortisonsalva åt mig.

När jag sa att betapred funkat bra på mig innan sa hon att hon inte ville skriva ut det då det är så starkt, men eftersom jag ville ha det gav hon mig en shot med 8 stycken på plats istället! Wow, en läkare som tar hänsyn till vad patienten vill! First time ever typ =P. Så jag rekommenderar det varmt till alla boende i Gbg, och för mig  är det numera en självklarhet vart jag ska skriva in mig på för vårdcentral när jag flyttar hit på heltid!

pappi <3

Trots att min far allt som oftast älskar att retas med mig (oftast om att jag inte tar tag i mitt liv etc) på ett lite för drygt sätt för att det ska vara roligt, så älskar jag honom gränslöst!


2 riktiga myskvällar!

Hej där!

Är just nu en tjej som är väldans tillfreds med tillvaron då helgen började superbra med myskväll med Jennie igår och följdes upp med myskväll hemma hos mammi och pappi idag! Gårdagen bjöd på fika med typ jordens godaste muffin med smak av äpple och kanel, hemmagjorda hamburgare, godis, Cola, Idol och Sherlock Holmes. Finaste Jennie - tack för en underbar kväll! Ni vet, de vännerna man inte måste ha ett aktivitets-schema med, de som man bara kan vara med, som man kan ringa utan att vilja hitta på något direkt speciellt? De är enligt mig de bästa vännerna man har och Jennie är verkligen en sån vän <3.

Åkte in mot Uddevalla mitt på dagen idag och har spenderat väldans mycket tid i ryggläge i soffan (älskar!), ätit supergod mat (Mammas mat är den bästa!), lyxat till kvällen med Mammas fantastiska baktalang i form av chokladmuffins med kaffesmak toppade med blåbär och grädde,lite lakritstoffee framför Så mycket bättre... Ja, ni kan nog se varför jag är nöjd med livet just nu =).


gym!

Tjoho!

Stack iväg till gymmet med NOLL motivation, hela vägen dit ville jag bara vända, springa hem och lägga mig i soffan igen. Men så fort jag satte foten innanför dörren slogs jag av världens motivation och köttade både kondition, överkroppsstyrka och core i någon timme. Sen försvann motivationen lika plötsligt som den kommit och då var det bara för mig att gå hem igen, nöjd över min insats. Man ska försöka tvinga sig dit några gånger i veckan, 4 brukar vara lagom för mig, men när motivationen brister ska man inte alltid tvinga sig. Då blir det till slut en negativ association med tvång och det är en fälla som måste undvikas om man ska bli en sån hurtig människa som verkar springa på gymmet var och varannan dag.

Nu ska kroppen brytas ner genom myskväll med Jennie! God mat och svulla i godis! Jaja, då går jag iaf +/- 0 =P...

....

I'm so tired of being here
Suppressed by all my childish fears
And if you had to leave
I wish that you would just leave
'Cause your presence still lingers here
And it won't leave me alone
These wounds won't seem to heal
This pain is just to real
There's just to much the time can not erase


Mix

Hej där!

Är hemma i Uddevalla över dagen och har passat på att flytta hem lite grejer samtidigt. Orkar inte dra ett jättelass på en gång sen när det väl blir dags liksom. I alla fall, jag skulle göra iordning på mitt rum men istället hamnade jag framför datorn bland alla gamla bilder och det är ju fantastiskt hur mycket man ändrats! Från spinkig liten tjej till biffig idrottare till normal, från sådär tonårsful till att faktiskt växa i mitt klotrunda ansikte. Från fjortis till.... jag tänkte skriva aningen mer seriös men det vore ju att ljuga ändå =P.


2005


2006


2007


2008


2009


2010


2011


Core

Är heeelt slut efter 30 minuter Core! Haha, så otränad efter veckor av förkylning XD. Men så kan det vara ibland. Fick en trevlig överraskning när jag kom hem och såg att de fått in min ansiktstvätt och fuktcreme på Asos igen, så de är nu påväg hem till mig med ytterligare en flaska av det underbaraste schampoot på jorden - allt från Anatomicals som jag varmt rekommenderar! Men köp via asos, billigaste och fri frakt =). Dröjer bara någon vecka trots att det fraktas från England. Mycket bra!


Tentatentatenta...

Idag kan vi ju konstatera att jag har schemat upplagt iaf; Tentaplugg till typ 5 och sen hockey med Julia =). I alla fall ett bra avslut på dagen!

Känner att jag verkligen skulle vilja träna då jag inte gjort det på hela veckan, men eftersom jag mår lite konstigt, är lite yr typ, så tänker jag lyssna på kroppen. Jag är ju nöjd som det är just nu =). Jag tänker inte ställa mig på vågen för det som räknas är att jag känner mig nöjd. Skulle jag lägga en kvalificerad gissning landar den på runt 60 kilo till mina 173 cm, men de kilona har verkligen lagt sig bra! Jag vägde några kilo mer när jag kom hem från Sälen men jag tror att den största anledningen att jag inte gått ner mer är att muskler väger mer än fett! Därför tycker jag vågen är ett dåligt instrument för att visa i vilken form man är. Jag vet med mig att jag kan jogga 40 minuter, köra ett bodypump-pass på en timme, boxas en timme, göra fett många situps. Jag behöver ingen våg som visar vart jag står, det blir bara missvisande. Äntligen börjar rutorna krypa fram igen och jag känner mig stark! Det fanns en period då jag kände mig riktigt smal, och där är jag inte riktigt, men jag känner mig tajt, fast, fit...Och det duger minst lika bra =) !

Idag ska jag unna mig pasta ;)

Oh, btw, jag älskar mina nya baggy-jeans och kommer leva i dem uppe i Sälen!



Like a hamster !

Haha, fick precis känslan av att jag är som en hamster! Haha! Men det är verkligen så för nu börjar jag "bunkra upp" mitt förråd till Sälen. Fördelen med att redan ha gjort en säsong är att man är medveten om att det behövs! Inget mer schampoo från ICA, ingen mer bodylotion från ldb, inte behovet av att åka till byn när man har huvudvärk, aldrig mer ska jag stå med känslan "mitt torrschampoo är slut" ! Never again... Väntar på beställning från asos me bästa hudvårdsprodukterna, måste förbi Body Shop och ladda upp med ansiktskräm, tänkte försöka dra med mig Mammi förbi apoteket någon dag för lite ekonomisk support ;)... Får inte glömma att köpa typ 3 flaskor torrschampoo, 2 foundations och några mascaror heller. Man är mer isolerad än ni kan tänka er XD! Men i år har jag bil så nån gång kan man säkert svänga förbi Mora, 9 mil bort, och handla =P...

Förändringar.

Jag började fundera på hur man förändras genom åren. Inte utseendemässigt alltså, fast det förändras också så oerhört mycket när man tänker på det och ser gamla bilder, utan mer som person.

Som min föreläsare skulle sagt så är personligheten stabil över tid, oerhört stabil, så låt mig omformulera; Det är fascinerande hur man anpassar sig och förändrar sitt beteende på ett sätt som man ser fungerar för den perioden i ens liv. Medvetet eller omedvetet.

När jag var riktigt liten var jag extremt blyg. Riktigt, jobbigt blyg. Sen kom tonåren då jag ändå var allt annat än rebellisk faktiskt! En duktigt idrottstjej men kanske inte den gladaste och mest optimistiska människan på jorden... Följd av en period med pojkvän och festande. Därefter en period av hat av alla av manligt kön. Och sen den bästa perioden i mitt liv - med jobb, vänner, sambos, lycka, frihet. Problemlöst till tusen. Sen släpper man in dessa män på livet igen och de bara drar ner en. Fuckar upp ens liv. För alla ni därute med pojkvän, och jag vet hur mycket skit jag kommer få för att jag skriver detta, men för eller senare tar det slut. Och då har de lyckats fucka upp ert liv. Livet blir alltid fucked up när det tar slut. Och det gör det. Så jag ska återå till den underbaraste perioden i mitt liv. Om 3 och en halv vecka... Thank heaven!

RSS 2.0