29 november

Fick ett paket skickat från mamma på posten idag ! En chokladkaka med hjärtan och en söt liten lapp där det stod att om kärlek kunde bota skulle jag vara jordens friskaste unge. Och Mammi, det tvivlar jag inte en sekund på att jag hade varit! Och kärlek kanske inte kan bota men jag mår allt lite bättre efter chokladen och de fina orden =)

...

Jag har världens bästa pappa ! Inte nog med att han bjuder över mig för att dricka glögg, äta lussebulle och pepparkaka, och lyssna på hockey på radiosporten - han har dessutom köpt en present till mig! Bara sådär! Jordens sötaste lilla vätte vid namn Valter! Han gillar tydligen att bli borstad, för det killar gott i skägget. Det står det i det personliga lilla brevet han skrivit =). Tack jordens underbaraste pappa <3 !
 
 
 

27 november

Rotfruktsplättar !
 

26 november

Ibland när man jag är och handlar får jag någon form av nyttighets-ryck och plockar nästan bara saker från grönsaksavdelningen. Har stora planer på att göra både rotgfruktsplättar och viltgryta inom de närmsta dagarna! Går stolt förbi pepparkakor, godis och glass. Kommer hem och plockar upp allt och är hur godissugen som helst, och ett äpple känns inte liktigt lika roligt som lösgodis... Men jag var duktig iaf =P !
 
 
 

25 november

Åååh, är så nöjd efter en supermysig helg !
 
Åkte hem till Uddevalla i frdeags och lagade mat åt familjen. Det fick bli Julias supergoda pasta med en vegatarisk sås på chaminjoner, paprika och tomater med chillismak, lite serranoskinka ovanpå det och parmesan och ruccula på toppen. Det var sannerligen uppskattat! Alltid roligt när allt tar slut =).
 
Lördag var utflytktsdag med Mammi! En tur till Kjärrstegens gård och kolla på julsaker, fika och mysa ... Så mycket fina saker! Och supergod äpplepaj ! Dessutom en levande, gullig katt bredvid mig på caféet. Sån där härlig stämning som bara är rogivande och samtidigt får den där barnsliga julkänslan att infinna sig.
 
Lördag kväll blev det en superhärlig kväll med Malin och Malin! Vi hjälptes alla åt att duka upp hela bordet med godsaker! Kex och ost, melon, vindruvor, physalisar, ostbågar, baguetter, godis och goda drinkar. Tjejsnack i flera timmar - vem är inte nöjd då liksom? Nu är jag redo för en ny vecka! Tack brudar!
 
 
 

21 november

En kavaj lyfter vilken tråkig outfit som helst =) !  Bara att ta första bästa kläder som ligger framme, men släng över en kavaj så ser det ändå stilrent ut. Bra för alla som, liksom jag, aldrig orkar tänka på vad tusan man ska ha på sig blev livet lite lättare efter denna insikt...
 
 
 

...

Vardagslyx! Risgrynsgröt, chai-te och pepparkakor =)!
 
 
 

20 november

But baby, why so hostile?
 
Intensiv dag! Tidig föreläsning, plugg i biblioteket och ett svettigt pass på gymmet därefter. Egentligen inte värre än någon anna dag, men är helt slut idag! Drömde nämligen en superläskig dröm inatt som gjorde att jag inte kunde somna om sedan. Och nu när jag ligger här i soffan och tänker ta en powernap, då kan jag såklart inte somna ! Typiskt!
 
 

19 november

Effektiv dag hittills ! Började dagen med föreläsning, pluggade i biblioteket ett tag och kände mig riktigt smart där ett tag.
 
Väl hemma igen slängde jag ihop len deg med havre, sesamfrön och rågsikt som jag lämnade på jäsning medans jag sprang runt på stan efter lite julpynt. Kände att det var dags att börja få lite julstämning här hemma =) ! Fixade ihop en adventsljusstake och köpte mig en superfin hyacint också =). Superfint blev det !
 
 
 

...

Hittade en gammal bild på mig och jag kan inte fatta att jag klippte av mitt långa hår?? Sämsta jag gjort!!
 

18 november

Bjuder på lite bilder från balen igår ! Fantastiskt bra ordnat av JF! God mat (räkröra och löjrom, majskyckling med murkelsås och vit chokladpanacotta), roliga priser och bra underhållning! Blev rätt sent men såklart vaknade jag rätt tidigt idag ändå, morgonmänniska som jag är. Nu har jag hamnat i ryggläge i soffan med mina favoritmän i knät, Ben & Jerry =). Nöjd tjej !
 
 

17 november!

Vilken härlig dag! Upp tidigt och min första tanke var; today is the day! Det är dags för juristernas årsbal! Snabb dusch innan jag promenerade iväg till mammi och pappi och åt frukost tillsammans med dem. Älskar familjefrukostar! Speciellt med min lilla knasiga familj <3.
 
Sprang runt på stan allihopa typ hela dagen och kollade i massor med inredningsaffärer, ett intresse vi just nu har alla tre gemensamt! Jag har ju nyss flyttat och strax är det dags för dem också =)! Lunch/kaffepaus på Le pan, inköp av strumpbyxor (varför kan man inte uppfinna några som klarar mer än en utgång??) och en hamnade jag på soffan framför Arsenal vs. Tottenham och blev serverad glögg, pepparkakor, lussekatt och skumtomtar! Oj vad bra jag har det!
 
Och snart kommer mina fina tjejer hit då vi med gemensamma ansträngningar skall försöka få igen varandras balklänningar... Det var ju ett tag sen nu....
 
Mammi och pappi hade med mig mina älsklingar också, så jag är extra glad att ha fått mysa lite med dem igen =)
 
 
 

16 november

Jag älskar att få goodiebags =) ! Framför allt när det händer på skolan, vilket är ganska ofta måste jag säga! Sjukt bra innehåll idag; lyxrakhyvel, schampoo, massa godis (istället för bantningspulver denna gången=P), matlåda, deo, bakistabletter... Gjorde min dag lite bättre =) ! Sjukt tråkigt seminarium idag nämligen...
 
Men nu väntar nåt skojsigt! Ska sätta igång och laga middag nu (älgfärsbiffar med soltorkade tomater, klyftpotatis och champinjoner) för snart kommer min bästaste Julia hit på myskväll =) ! Lycka!
 

 
 
 
 

15 november

Inte för att skryta, men vi fick tillbaka resultatet av första tentan och jag KROSSADE den ! Mohahaha, så nöjd tjej ! Ska köpa mig nåt fint som belöning för att jag varit duktig =)! DEssutom ligger jag typ före med kurslitteraturen till denna kursen. Vet inte riktigt vad som flugit i mig, men jag går upp tidigt även när jag har sovmorgon för att gå till biblioteket och plugga. Och jag gillar det ! Känslan att sitta där, med massa andra som är lika ambitiösa, det riktigt ligger motivation i luften! Att se alla lagböcker på rad, doften av kaffe, det tysta prasslet av att vända blad. Det är fridfullt och inspirerande på samma gång =) !
 
Har dessutom tränat idag =). Löpning, utfall, diverse varianter av knäböj och sjukt mkt mage. Snaaart kmr nog rutorna tillbaka ska ni se !
 
 
 

11 november

 
Åh vilken mysig helg!
 
Hade tjejmiddag hemma hos Natalie i fredags och det var den ultimata tjejkvällen! Taos, vin, tjatter, hårfärgning (dock inte på mig), Tim Burton-film.... Precis som det skall vara! tack tjejer, det får vi snart göra om =)!
 
Hade en familjelördag hemma i Uddevalla, och det blev en liten trip till Smögen för lite huskoll ;)..... Härlig kväll med mammas supergoda mat och dessutom saffranspudding och grädde till efterrätt! Mums fillibaba! Kan vara en av mina favoriter=). Efter 4 träningsdagar förra veckan, varav 2 brutalpass, kände jag att jag fick unna mig i helgen. Men nu är det ytterligare en nyttig och träningsrik veckapå gång.
 
Uppvaktade min älskade pappi imorse med lite te och Irish Cream-kaffe, sen drog vi med oss farmor och farfar på en liten utflykt till Götet. Kul att äntligen få visa dem hur jag bor! Avslutade med middag på El Corazón, riktigt gott faktiskt!
 
 

8 november

 
Läst ut första kursboken, varit på gymmet och dansat, och nu blir det nyttig kvällsmat framför Ally McBeal. Nöjd tjej !
 
(enda bakslaget var att jag precis fick veta att resultatet av första tentan inte kommer att komma imorgon som planerat utan först på onsdag. Ytterligare flera dagars nervös väntan...)
 
 
 

6 november

 
Helt slut. Kan knappt röra mig ur soffan. Var på ett av de tuffaste passen jag någonsin varit på idag! Tänkte prova på nåt nytt och i och med att jag precis kommit igång tänkte jag att jag kanske inte skall öppna alltför hårt, jag är ju inte helt frisk. Men samtidigt ville jag prova nåt nytt ! Funktionell träning, läste jag i schemat, och tyckte det lät lagom hurtigt. Funktionellt, det låter lagom. Ojojoj, vad jag hade fel! Jag har aldrig svettats så mycket och haft så svårt att ta mig igenom ett pass! Det var styrka, apmycket ben och brutala pulshöjare (i form av typ 30 sek hopp, 30 sek burpees om och om igen. Fy satan! Men jag måste erkänna att jag är stolt över mig själv nu...
 
Och en till ugglis fick följa med mig hem idag! Det är en ljuslykta =)
 
 
 
 
 

5 november

 
Härliga kickstart! Börjar veckan med ny kurs (offentlig rätt - materialet verkar trist men föreläsaren verkar underbar), god och nyttig mat och en timmes step. Jag har insett att all sjukhet gjort mig till en köttbulleoch man kan inte ens urskilja några magrutor längre. Och jag hade svårt att andas i min gamla balklänning som skall fram igen om två vekor när det är dags för juristernas årsbal. Därför trotsade jag sjukheten och började träna. Härligt de första 10 minutrarna, sen kom yrseln och illamåendet. Men jag tog mig igenom en timme och nu sitter jag här med belöningen i form av dunkande huvudvärk. Yeyh. Men det finns inget val längre, jag måste träna.
 

Riktigt god och nyttig mat; Grönskaer, en skiva foccacia, ris och kycklinggryta. Man ska inte vara rädd för kolhydrater i annan form än socker! Människan har alltid ätit potatis, men det är först nu vi är tjockare än någonsin...
 
 

4 november

 
Har haft jordens mysigaste helg med familjen ! Åkte hem till Uddevalla i fredags och åt räkor och myste, Fredagen bjöd på fotboll och filmkväll (ett tag var till och med HELA familjen samlad!) och idag gjorde vi en söndagsutflykt till Lidköping och Rörstrand/Ittala outlet.
 
Måste säga att jag tyckte Lidköping var en rätt så vacker stad! Nu var ju knappt något öppet eftersom det är söndag, men vi var och fikade på rådhuset som var jättefint och med hur mycket traditionella, goda bakelser som helst! Och Rörstrands outlet var en riktig pärla som jag rekommenderar alla att göra en liten utflykt till! Vissa saker kom ju ändå inte i närheten av att kallas billigt, men i jämförelse med de ordinarie priserna var det verkligen prisvärt! Och mycket var också riktigt, riktigt billigt. Jag köpte en supergullig vätte som nog ganska snart ska få komma fram och pryda lägenheten, lite julburkar och glasunderlägg. Helgen avslutades med mammas supergoda söndagsmiddag bestående av lax och Calvadosäpplen, pressad potatis och vitkålssallad. Lycklig tjej!
 
 
 

3 november

Lycka är att ha hela familjen samlad
och bara vara.

RSS 2.0