26 December

Inatt var första gången jag var ute på hemvändardagen här hemma i Uddevalla! Och det var så himla mycket folk! Vi var på stan strax efter tio och insåg ganska omgående att det skulle bli omöjligt att komma in på Mortens eller Harrys. Fail på oss, men vi tyckte verkligen vi var ute i tid ! Så vi provade ett nytt ställe som heter Fiezta och låg typ där GG låg förr. Inte så många jag kände igen där tyvärr, de flesta hängde nog på Mortens, men ett väldigt trevligt ställe! Bra musik, trevliga dörrvakter, billigt som tusan i baren och gott om platser att sitta på. Så ja, en väldigt positiv överraskning =).
 
 
 

24 december

Maten är uppäten, klapparna är öppnade, Kalle Anka är över för i år och vovvarna är helt slut efter julfirandet. Precis så perfekt som det ska vara =)
 
 

23 december

Granen står så grön och grann i stugan....
 

22 December

Dan före dan före dopparedan!
 
Och vilken dag sen. Är redan så trött att jag lyckats somna i soffan, och klockan är bara 3 på eftermiddagen! Men vi har redan hunnit med systembolaget, blomsteraffären, ICA och stökat ner hela köket med att laga sill, fudge och Jansson. Och Julia, jag fick Mammi att göra en med lax till mig !
 
Jag ska i alla fall ge bort en korg med lite hemmagjort gott till farmor och farfar (och de har ingen dator så det är helt okej att jag skriver det här) och gjorde då 2 olika sorts sillar och fugde med havssalt. Och det blev så himla gott ! Den ena sillen gjorde jag med basilika, lime och vitlök och den andra med glögg och vitpeppar. Alltid extra gott när man gjort det själv =)!
 
Nu iväg till just farmor och farfar för lite middag och sen vidare till Malin för julklappsmys. Som sagt, intensiv dag!
 
 
 

19 December

Woooaaah, vilken fest det var igår! Handels hade julfest på Park Lane och det var minst sagt livat! Helt fullt med folk och superroligt =). Synd bara att jag fick helt galet ont i fötterna i slutet, men så är det alltid med dessa klackar ;). Alla va så himla fina och stämningen var verkligen på topp! Hade så skoj med mina tjejer!
 
Idag var en seg dag för många av oss och vi låg i soffan fram till typ halv 4 när vi samlade ihop gänget och lekte Secret Santa  och fikade. Fick äntligen träffa Jennie igen efter att hon lyxat sig med en vecka i Egypten. Jag fick ett superfint armband av Louise som jag definitivt kommer att använda flitigt.
 
Och dagen har avslutats med att jag åkte hem till bästaste vännen i hela världen, Julia, och blev bjuden på julmat. Gulliga tjejen lagade janssons med lax, köttbullar, skinka och mjuk pepparkaka till efterrätt. Med Grinchen på TV:n var julstämningen komplett! Min tossiga Julia hade aldrig sett Grinchen förrut?? Helt galet ju! Sen bytte vi julklappar och då trodde jag nästan jag skulle spricka av lycka över hur fina paket jag fick av henne och Philip. En ullig, mysig blå filt med snöstjärnor på och små söta portionsformar! Tack så hemskt mycket mina fina <3!
 
Lite bilder
 
 
 
 
 
 
 

17 December

Jag har hittat mina drömmars man ! Synd bara att han är nån okänd modell , bild hämtad från en av mina favoritsidor när jag vill ha inspiration - www.suitupordie.com
 
 
 
 

16 December

Ojoj, vilken helg! Mammi ooch Pappi har varit här hela helgen och det har varit så himla mysigt!
 
Jag och Mammi åkte ner hit i fredags efter att jag varit hos tandläkaren oh frisören (inga hål men en skitläskig och hårdhänt tandläkare). Stannade till i Ljungskile på laxbutiken och köpte med oss lite mat och svängde in på IKEA för att köpa typ syltburkar för att lägga allt hemmagjort julgott i som ska bli present till farmor och farfar =). Där hittade vi också sviiiinbilliga påslakan (seriöst 29 spänn???) så det var ett riktigt lyckat besök!
 
Älskade att vakna på lördagen och bara ta på sig kläderna, gå ut och möta mamma och vovvarna på långpromenaden och sen bli serverad frukost. Lyx på hög nivå! Sen var det minst sagt full rulle hela dagen och tio tusen julklappsinköp kändes det som. Jag är ju redan klar med mina men gick med för sällskapet och som lite smakråd. Käkade lunch på ett ställe jag aldrig lagt märke till förut, inne på antikhallarna, men jag kommer framöver alltid gå dit! Underbar mat och supertrevlig ställe att sitta på. Framåt kvällen blev det en sväng på Liseberg och sen supergod middag på restaurang Berzelius med lite tapas till förrätt, bergtungafilé med blåmusselsås till huvuvdrätt och ett glas vitt på det =). Sjukt nöjd med dagen!
 
Och idag morse fick jag även en present till frukosten! Efter lite om och men ( mammsen vet vad jag menar...) fick jag ett superfint laptopfodral från Marc Jacobs till min nya dator! Tusen tack mamma och pappa <3. Vi to också en sväng till Hagas julmarknad där jag kände mig lite som en 5-åring igen som blev bjuden på rostade mandlar av mina föräldrar och gick och nallade på bland alla stånden. Fick också de underbaraste örhängena med så Ugllisar på! Lyckan var total!
 
 
 

13 December


12 december

Jaaa, klockan idag, 12/12/12 kl 12:12 gjorde jag det här roliga...
 

Man kanske skulle gjort nåt coolare?

11 December

Ojoj, effektiv dag!
 
Hade föreläsning till klockan tolv då vi fick veta att vi hade en gruppuppgift som skall in på söndag, men som kommer ut först imorgon. I och med att vi varit lediga på Fredag på schemat har jag passat på att boka in både tandläkare och en besök hos frisören då, vilket lämnar Onsdagen till grupparbetet. Kul med framförhållning och så menar jag...
 
Därefter blev det en sväng på stan för att fixa nya hörlurar, klänning till Handels julfest på Park Lane och handla de sista 2 julklapparna! Känns så skönt att ha det gjort och hittade finaste presenten till min bror. Älskar känslan när man blir riktigt nöjd med en julklapp =).
 
Men sen direkt och bara plugga som en galning för att försöka hinna med typ en halv miljon uppgifter tills på Torsdag.Nä ja ä int bitter! Eller?
 
Bjuder på bilder på min nya klänning iaf, Den är från Cubus.
 
 
 

...

Man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken. Mina hörlurar gick precis sönder, sådär rätt upp-och ner..
 
Lagar iaf god mat.
 
 
 

10 December

Åh, snälla gode Gud (vem eller vad  du nu än är) kan saker och ting bara få lösa sig nu tack? Inget mer kaos, inget mer som krånglar, inget mer som går sönder? Snälla?
 
Inom loppet av en månad har min dator kraschat, min hotmail tagit bort större delen av alla mina mejl, vilket i sin tur ledde till stora problem med att betala skidresan eftersom mejlen inte heller ville ta emot påmineelser från det företaget. Dessutom har jag haft problem med att få hjälp på vårdcentralen vilket gjorde att jag var tvungen att ha ett lite jobbigt samtal med dem om att jag minsann tänker avboka min tid och börja om med en annan vårdcentral (och av nån aledning fick jag sjuka skuldkänslor över det??). Mina element bestämde sig för att lägga av allihopa på en gång. Och som grädde på moset håller jag på att byta bank vilket är typ det jobbigaste jag gjort.
 
Men nu har jag åtminstone klarat av det där jobbiga samtalet med vårdcentralen, värmen är fixad, bilderna på datorn är räddade och en ny införskaffad, jag har lyckats betala skidresan och har iaf fått igång internetbanken.
 
Snälla låt mitt liv bara flyta på nu. Jag ber inte om jordens tur utan mer bara normal tur, Inte jordens otur åtminstone. Fattas bara att jag har hål i tänderna nu på fredag när jag skall till tandläkaren också...
 
 
 

9 December

Myyyyyshelg!!
 
Jag och mammsen var och högg vår egna gran i Lördags hos hennes jobbarkompis, komplett med korvgrillning, glöggmys och ett besök i stallet hos hennes två superfina hästar! Den lilla fick följa med oss ut i skogen sen, och när vi gick där på gärdet, med solen som sken och snön som glittrade, och med den lilla söta ponnyn bredvid oss kändes det nästan som något ur en julsaga. Dagen fortsatte med att vi kokade knäck och fudge med havssalt och det blev såååååå gott !
 
Söndagen spenderades precis så som en perfekt söndag skall spenderas, framför alpinskidåkningen på tv iklädd mitt älskade underställ. Gjorde endast ett uppehåll i mitt soffläge för att gå ut i skogen och leka med mannen i mitt liv, min vovvis <3.
 
Tragiskt bara att 4 av 6 (!!) element i min lägenhet inte funkar, vilket innebar att min tvätt som hängt i två dagar fortfarande är görblöt. Jag kan se min egen andedräkt. Kommer nog lipa imorgon bitti när jag tvingas gå upp i kylan. jag försökte lufta elementen själv, men dels fick jag inte skruvgrejen att passa helt och så satt det så hårt att det enda som hände var att jag råkade göra sönder plasten runt om när jag tog i för mycket... Måste ringa fastighetsskötaren imorgon och tvinga hit honom asap!
 
 
 
 
 
 
 

8 December


7 December

Jag är så trött i benen! Så ont! Jag vill sova!
 
Men smart som jag är satte jag på en tvätt så den får torka över helgen när jag åker hem. Glömde dock hur lång tid en tvättmaskin kan ta... Jag som vill gå och lägga mig.
 
 

7 December

Ojojoj, när den Söndagen kommer skall jag verkligen sova ut! Är redan supertrött och har fortfarande intensiva dagar framför mig. Men gårdagen kan ha varit det mest effektiva och hurtiga på länge. Var utanför affärerna klockan 10:00  (observera att dett är min lediga dag dessutom!) för att börja min julklappshandling. Kånkade runt på lite kassar innan jag skulle göra dagens inköp. Vågar nästan hävda att det är mitt livs bästa julklapp också. Men den var stor. Och den var klumpig. Och med den i famnen och kassarna dinlande från armarna kämpade jag mig hem igen, uppför alla trappor. Bara för att slänga i mig lite fil, ta lagboken under armen och ge mig iväg till biblioteket för att göra övningsuppgifterna tills idag. 22 stycken. 22 STYCKEN!
 
Sluti hjärnan och med en mage som värkte av hunger kände jag mig lättad på väg hem. Men när jag stod där i hallen slog det mig hur stökigt det var- Framför allt massa småsten överallt som man drar med sig in nu när de grusar vägarna. Trots en hungrande mage kändejag mig tvungen att städa först. Dammsuga, våttorka golvet, städa badrummet....
 
Dagens projekt är föreläsning och kvällsjobb på Yaki-Da. Det är Studentkortet och Metro Student Magazine som har massa företag där, kör en rundpingisturnering (har en svag aning om att det kmr bli en del öl och sprit med i bilden också...) och delar ut massa priser innan det är dags för nattklubb. Alla studenter är varmt välkomna!!
 
Och morgondagen bjuder på morgontåg mot Uddevalla (håller tummarna för att det ska ta sig fram) och sen ut och hugga gran. Hell yeah, känns lite coolt. Vi gjorde det några gånger när jag var liten men nu är det längesen... Ser fram emot det! Men summan av kardemumman är att jag ska sova halva söndagen. Och andra halvan skall jag ligga i soffan...
 

5 December

Näää, jag ska inte bli vegetarian förresten... Det blev alldeles för gott för det!! Den traumatiska upplevelsen gjorde nog bara att jag kommer hålla mig borta från att laga kött tills jag förträngt minnet av det...
 
Men en fantastiskt mysig kväll med god mat, vin, glögg och lussekattar. Lägg på massa tjejsnack på det så har ni receptet för den perfekta kvällen =)!
 
 

4 December

Jag tror jag skall bli vegetarian. Efter julskinkan. Och om jag får äta fisk. Varför detta så plötsligt då? För att jag prcis gjort det äckligaste någonsin, jag har TAGIT I RÅTT KÖTT! En bit stackars älg närmare bestämt. Försökte trösta mig med att den iaf levt lycklig i skogen och inte behövt mass-slaktas på band, men det hjälpte inte helt och hållet. Den där röda, slemmiga, tunga biten. Kött. Ett dött djur. Jag hade sån jävla ångest när jag var tvungen att ta i den! Blod som rann ut när jag skar i den. Tårarna som bara rann för jag var så äcklad. Djuuuupa andetag för att inte kräkas över det som nu ligger och puttrar och skall bli min och mina vänners middag. Viltgryta med champinjoner, morötter och palsternackor. Det lär ju bli gott när det är klart iaf! Förhoppningsvis iaf, jag har bara lagat kött (fläsk) en gång innan och det blev oätligt. Snustorrt. Växte i munnen. Jaja, mina vänner kan iaf skölja ner dit ifall det går åt skogen =P..

3 December

Mysiga, mysiga dag! Först intressant föreläsning med en av de bästa föreläsarna jag mött, sen adventsmys med de fina tjejerna jag hittat i min klass =). Är så glad och tacksam att vi funnit varandra! Sötare människor får man leta efter... Vi dukade upp med lussebullar, pepparkakor, glögg, julmust, clementiner och jag gjorde min efterrätt av varma, kanderade äpplen med pepparkakskross och grädde. På med lite julmusik, tände första adventsljuset oh bara gottade oss i att ha varandra och prata sådär som bara tjejer kan =). Och det har snöat i Göteborg idag!!
 
 
 

2 December

Äntligen! Nu är det december, vilket innebär att det snart är JUL!! Lycka!! Jag älskar verkligen julen. Så mysigt, lugnt och fridfullt. Skall bli väldigt skoj att fira jul hemma iår, det är ju tre år sen nu... Så de senaste jularna har jag inte haft nån skinka, eller gran första året (andra året snodde min sambo jordens sagogran dock), eller prinskorvar och köttbullar, eller FAMILJEN! Resten kan jag egentligen skippa, men det ska bli så skönt att ha familjen vid min sida =).
 
Har börjat julen med att baka både lussekatter och pepparkakor som blev världens godaste. Men jag har börjat fundera. Andras bakverk blir liksom normalstora. Inte i vår familj. Vi gör de så små, så små, men likväl när de kommer in i ugnen blir de utom alla rimliga proportioner! Och vi gör inte färre än recepten är för. Superkonstigt. Trodde det bara var Mammsen tills jag började baka själv och insåg att samma sak händer mig. Det måste vara någon gen som går i arv....
 
 
 

RSS 2.0