...

 
Och jag har ju heeelt glömt att visa det senaste tillskottet i min lägenhet - Ugglis!
Tack Mammi, jag ÄLSKAR honom =)!
 
 
 
 

28 oktober

Efter en dag med temat diskriminering (först praktikerbesök och sen föreläsning), storhandling och storkok av spaghetti Carbonara är jag helt slut! Herreminvärld i himlen vad min hjärna känns som deg. Men på ett sätt är bra, det känns som om kunskapsförrådet växer då=) !
 
Inne på  kursens sista vecka, bara ett PM kvar och sen den långa väntan på att tentaresultatet ska komma !
Tror nog det gick bra *peppar, peppar*...
 
 
Bara för att jag saknar min skrutta!
 
 

27 oktober

åh, har myskväll hemma med mammsen och pappsen!
räkor, kräftor och marknadsgodis gör mig lycklig!
har dessutom blivit 15 par strumpor rikare, sjukt bra
med oktobermarknad ;)
 
 
 

23 oktober

 
Glöggpremiären avklarad! 4 stjärnor! Enda som gjorde att det inte blev 5 stjärnor var att den smakade lite för lite klassisk glögg, men åh så god den var!
 
 
 
 
 

22 oktober

Då har man äntligen fått tummen ur och varit på vårdcentralen. Läkaren kunde såklart inte säga på rak arm vad som var fel, men förförsta gången på en vårdcentral så kände jag att de tog mig seriöst! Inte bara få kommentaren som "åh har du ont i huvudet? Gå hem och vila lite"... Jag fick massa frågor om allt mellan himmel och jord, bli kollad i öron, hals och näsa, böja huvudet i alla möjliga och omöjliga vinklar, bli knackad över hela skallen och slutligen lämna fyra rör blod som skall analyseras nu. Håller tummarna för att det bara är någon form av infektion. Tur i oturen så fanns ändå vissa tecken på att nåt var fel (tur på så vis att då kanske de inte bara ignorerar mig) i form av att jag hade högre blodtryck än vanligt och högre vilopuls. Inte högt, utan mer normalt, men jag brukar ha väldigt lågt så det känns väldigt konstigt i kroppen. Jag känner mitt hjärta slå så himla hårt, ända upp i mitt onda huvud...
 
Så nu blir det bara en spännande väntan på provsvar...
 
 

21 oktober

 
Mysig söndagsfika med Joanna =)
 
 
 

...

Första bilden på mitt fina juristgäng (förutom Louise som fotade) =)
 

20 oktober

Trotsar huvudvärken!
 

Lyxmiddag!

 
Laxburgare med blandsallad, vindruvor och paprika =)
 
 
 
 

18 oktober

När man pluggat tills hjärnan blir mos, när desperationen kommer krypande.. Ja, då finns det bara en sak att göra. Försöka få min lagbok att älska mig villkorslöst och hjälpa mig imorgon.
 

17 oktober

Är det tentaplugg så är det...
 

16 oktober

fruktanvärd huvudvärk idag igen. Jag vill fan inte ha det såhär.
.

15 oktober

Efter en superhärlig helg med goa vänner och rolig utgång skulle jag nu ta tag i livet och börja TENTAPLUGGA. Ställde klockan på halv 7 trots att jag inte började förrän ett. Men vaknade med sån huvudvärk (som alla andra dagar) och tänkte bara blunda lite till. Nästa gång jag kollade på klockan var hon 9. Fasen också. Pluggade, gick på föreläsning, hem, ännu mer plugg. Huvudet exploderar snart. Dumma äckliga tentaplugg, sen du kom in i bilden har huvudvärken antagit helt sjuka proportioner! Jag tänker strunta i dig nu och gå på hockey istället.
 
Vaknar jag en enda morgon till med huvudvärk kommer jag få ett totalt breakdown. Jag orkar inte mer nu. Ett halvår i sträck måste räcka! Vill ju bara sätta mig i ett hörn och gråta.

11 oktober

Fick upp två nya tavlor på väggen igår! Blev ett lyft med klara färger mot min ljusgrå vägg =). Att tavlorna dessutom är målade av en av mina släktingar gör ju saken ännu roligare!
 
Har dessutom gått och blivit riktigt risig. Ont i huvudet har varit rutin det senaste halvåret - konstant. Men nu har jag bestämt mig att försvinner det inte inom en vecka så ska jag gå till vårdcentralen. Även om jag såklart får höra att det är en vanlig förkylning. Vilken normal förkylning är konstant i 6 månader?? Men att kliva upp imorse underlättades betydligt av att jag visste att frukost på Brogyllen väntade med mina finaste tjejer! Så härlig frukost! Färskpressad apelsinjuice, kokt ägg, surdegsbröd, youghurt med hallon, en hel kanna te, croissant med hemmagjord marmelad...
 
Dessutom följdes dagen av den mest intressanta föreläsningen hittils, om The Pirate Bay-målet. Hur kunde det inte beviljas prövningstillstånd i HD?! Om inte ett sådant fall är intressant för prejudikatsbildande så vet jag inte vad? Att de dessutom tog bort den subjektiva täckningen av brottet! Den subjektiva täckningen innebär att medhjälparen (vilket var vad de dömdes för, medhjälp till upphovsrättsbrott) .skall ha insikt i huvudbrottet för att kunna dömas. Huvudbrottet skulle i detta fall vara intrånget i upphovsrätten, alltså de som laddar upp, men ingen har dömts för huvudbrottet och de kan ju inte ha insikt i nåt huvudbrott då. Så eftersom den subjektiva sidan inte föll hovrätten i smaken tog man bort den. Bara sådär. Och när TPB ville få målet prövad i HD åberopade dem oklarheter och ville åberopa EU-förhandavgörande. Ifall man gör detta måste HD motivera sitt val att inte ta upp målet. Deras "motivering" löd ungefär som att "det finns inga oklarheter och därför gör vi som vi gör. Punkt". Inte direkt en förklaring va? Till saken hör att EU varit på Sverige rejält om att vi måste följa detta och kolla på EUs förhandavgörande. Hade EU fått nys om HDs ignoranta svar hade vi nog åkt på åtal för kommissionsbrott med största sannorlikhet. Jag är väldigt besviken, jag levde i föreställningen att vi hade ett fantastiskt fungerande rättssystem. Men ju mer vi gick igenom detta fallet desto mer fick man känslan att domstolen redan bestämt sig. Och det mest skrattretande av allt! För att inte alla sökmotorer skall kunna dömasför detta (jag menar, söker du på Harry Potter download på Google får du också upp en p2p-länk) hittade de på att detta inte gällde socialt accepterande tjänster! Hah! Upprörd tjej!
 
 
 
 
 
 

10 oktober

 
They say life is a battlefield. I say bring it on!
 
 
 
 
 

9 oktober


God morgon!

 
Lite extra lyxig frukost idag.
 
 
 

6 oktober

Äntligen har vi tapetserat mitt sovrum vilket innebär *trumvirvel*..... att lägenheten är klar!! Lycka!! Nu är den komplett,nu passar alla möbler och pryttlar ihop med känslan i rummet, äntligen finns det en enhetlig stil ! Det känns fantastiskt =).  Stort tack till älskade mamma och pappa som är jordens tapetserarproffs och som står ut med att tapetsera om en hel lägenhet med 3 meter i takhöjd... Och det blir perfekt även med en tapet som måste mönsterpassas perfekt! Dessutom hade mammsen köpt med kuddar och en filt till min soffa så att det blir en lite ombonad känsla =). Dagen avslutades med middag på ETT, supermysigt ! Grillad fläsksida, pommes vända i parmesan och örter, 3 sorters sås och avslutades med creme bruleé och cappuccino. Så nu är jag sådär härligt lycklig !
 

5 oktober

Åh, vaknademed halsont och huvudvärk imorse =(. Jag som tänkte TRÄNA! Jag som kommit igång så bra... Jaja, förhoppningsvis mår jag bättre imorgon och kan träna då istället. Men jag har faktiskt varit duktig ändå och storstädat hela lägenheten ! Dammsugit och moppat, dammtorkat och rengjort toan och duschen, putsat speglarna och röjt iordning. Nu luktar det supergott och allt är så fräscht ! Lyckokänsla. Passade på att stryka all tvätt också (och ja mamma,jag strök  även allt onödigt som jeans och träningskläder)..
 
Ikväll blir det tacomys med mina tjejor =) ! Underbart =)!

4 oktober!

 
Godmorgon!
 
Tänkte bara börja med att läska er lite såhär på morgonen med en bild på de fina och supergoda kanelbullarna jag och min pärla Julia bakade igår =). Synd att bara mina kom med på bild då Julias var mycket mer konstnärliga ! Jag skrattade nästan högt för mig själv när jag insåg att det där med storlek på bullar....det är nog en gen jag har från mamma! Mina bullar skulle blir normalstora, med tanke på hur de såg ut innan jag satte in dem i ugnen. Men sen slutade de lixom aldrig växa ! Haha! Det är nog bara min mor som kommer fatta detta, men jag blev så lycklig när jag insåg att jag är likadan !
 
 
 
 
 

3 oktober

Masterchef. Lax stekt i sesamfrön med ris och tzatsiki. Enda dåliga var att jag sen inte hade några matlådor att lägga det i ...
 
 

2 oktober

Duktig tjej som var i skolan innan föreläsningen och pluggade, stack hem och hämtade träningsbagen, iväg på BodyBalance och sen mer pluggande hemma =). Ifall jag inte nailar den här ***** tentan så vet jag inte vad ! Och imorgon bokas resan till Val d'Isere! Life's good =)
 

Fina Natalie, jag saknar dig så <3

Höstmys

Höstmys och plugg. Älskar min lägenhet!
 

1 oktober

Jag trotsade mörkret, jag trotsade regnet och jag trotsade både trötthet och förkylningssymptom och pallrade mig iväg till gymet tidigt imorse. Då hatade jag min envishet, som bestämt mig kvällen innan för att jag skulle morgonträna. Och har jag bestämt det så blir det så. Men nu när jag sitter här med min gröt och min kopp kaffe är jag så himla nöjd över den där envisheten ! Tänk, annars hade jag suttit här helt förslappad och blivit allt degigare i kroppen framtills föreläsningen vid ett. Nu har jag hela kroppen full av energi, jag känner mig fokuserad och mentalt förberedd för dagen. Skall käka upp min frukost och bege mig till skolan för lite plugg innan föreläsningen dessutom. Damn, I'm great... !

RSS 2.0